Širenje informacija u društvenim mrežama : završni rad - Miholić, Iva (I. Miholić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu objašnjen model za širenje informacije u društvenoj mreži koji uzima u obzir i unutranji (društveni) i vanjski (medijski) utjecaj na širenje informacije. Na temelju predviđenih parametara modela te statističkog testa, moguće je donošenje odluke o načinu širenja promatrane informacije. Točnije, možemo odrediti da li se promatrana informacija više širila pod društvenim ili medijskim utjecajem. Izloženi model te njegova izmijenjena verzija korišteni su za određivanje prirode utjecaja na širenje informacije o postojanju Facebook aplikacije referendum2013.hr.