Analiza prometnih scena iz infracrvenih video snimki : završni rad - Mijatović, Marko (M. Mijatović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak detektiranja objekata iz infracrvenih video snimki. Postupak detekcije odvija se u dvije faze. Prva faza detekcije orjentirana je na analizu zasebnog vremenskog okvira video snimke, s ciljem izdvajanja objekata od okoline. Izdvajanje objekata postiže se analizom temperaturne razlike između objekata od interesa i okoline. U drugoj fazi rada, fokus je na detekciji objekata u pokretu, kako su upravo objekti koji se kreću sudionici u prometu. Praćenje pokreta postiže se analizom niza vremenskih okvira, te primjenom Kalmanova filtera, za procjenu sljedeće pozicije objekta.