Izgradnja i odabir značajki za klasifikaciju dokumenata na hrvatskome jeziku : završni rad - Trkulja, Sandra (S. Trkulja, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad istražuje kako prikupljanje distribucijskih značajki i tvorba n-grama riječi utječe na klasifikaciju dokumenata u odnosu na standardni model reprezentacije teksta kao vreće riječi. Korištenje tih modela iziskuje dodatne računalne resurse, ali oni mogu nositi više informacija nego što ih nosi reprezentacija korištenjem vreće riječi. Distribucijske značajke dobivene su ekstrakcijom informacija o pozicijama u dokumentu na kojima se riječi pojavljuju, dok je važnost n-grama ispitana pomoću četiri funkcije za evaluaciju značajki. Rezultati su uspoređeni s modelom vreće riječi.