Web aplikacija za vođenje završnih radova : završni rad - Gobin, Filip (F. Gobin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu prikazan je razvoj web aplikacije Grails radnim okvirom. Prvo je opisan općenit način izrade, a kasnije proces izrade konkretne web aplikacije. Glavna prednost Grails radnog okvira jest u tome što omogućuje brz razvoj jednostavnih aplikacija, ali i mogućnost naprednih postavki koje nude Spring i Hibernate. S druge strane postoje određeni nedostaci kao poneke programske greške, koje su prijavljene na službenim stranicama, ali još nisu popravljene. Web aplikacija za upravljanje završnim radovima služi mentorima i studentima prilikom provođenja završnih radova. Ona ujedinjuje čitav proces izrade završnog rada unutar jedinstvene aplikacije kako bi olakšala i poboljšala komunikaciju između mentora i studenata.