Paralelizacija klasifikacijskih modela : završni rad - Poslon, Mato (M. Poslon, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su prikazana osnovna svojstva najrasprostranjenijih modela klasifikacije. Predstavljena je provedena modifikacija C4.5 algoritma s ciljem poboljšanja performansi algoritma. Analizirani su zahtjevi za računalnim resursima i mogućnosti paralelizacije. Proučene su mogućnosti alata za automatsku paralelizaciju. Paralelizacija je provedena pomoću alata LLVM Polly. Vrednovanje je provedeno na primjerima UCI repozitorija covtype i census-income. Dobiveni rezultati pokazuju kako Polly nije pomogao poboljšati performanse. Analiziran je postupak klasifikacije.