EGNOS - Europski geostacionarni sustav za nadopunu satelitske navigacije : završni rad - Jukić, Marko (M. Jukić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada su sustavi za navigaciju. Ukratko su opisani načini pomoću kojih su se ljudi snalazili u prostoru od zvijezda u kamenom dobu preko radionavigacijskih sustava sve do GNSS sustava. GNSS sustavi su detaljno opisani, od arhitekture i načina rada sve do analize uzroka i načina otklanjanja pogrešaka u izračunima tih sustava. Opisana je arhitektura te način rada EGNOS sustava za nadopunu GNSS sustava. Razmotrena je mogućnost korištenja navigacijskih sustava u najzahtjevnijoj operaciji u zrakoplovstvu, slijetanju zrakoplova, u najzahtjevnijim vanjskim uvjetima. Opisana je implementacija programskog dijela zadatka, to jest programska simulacija izračuna ionosferskog kašnjenja koji se na temelju EGNOS podataka odvija u prijamniku.