Razvoj demonstracijskih aplikacija na Zynq-7000 SoC arhitekturi pod operacijskim sustavom Linux : diplomski rad - Matković, Petar (P. Matković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Mobilni su telefoni uvelike pratili trend napretka tehnologije te postupno zauzimaju sve važniju ulogu u obavljanju raznolikih poslova. Napredak tehnologije omogućio je ugradnju sve većeg broja raznih osjetila u mobilne telefone i na taj način mobilni telefon učinio uređajem sposobnim zamijeniti nekoliko specijaliziranih uređaja odjednom. Ovaj diplomski rad donosi programsko rješenje mobilne i web aplikacije namijenjeno agentima terenske prodaje. Mobilna aplikacija koristi osjetilo globalnog pozicioniranja mobilnog telefona za usmjeravanje agenata na terenu. Također, mobilna aplikacija izračunava optimalni smjer kretanja prodajnog agenta i na taj način doprinosi uštedi vremena. Web aplikacija omogućuje praćenje agenata u stvarnom vremenu i namijenjena je osobama nadređenima agentima zbog lakše koordinacije. Planirana su proširenja za obje aplikacije zbog veće iskoristivosti mogućnosti koje ideja aplikacije nudi.