Kriterij N-1 u analizi sigurnosti elektroenergetskih mreža : završni rad - Benčić, Krešimir (K. Benčić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Elektroenergetski sustav je vrlo veliki i kompleksni sustav u kojem se nalazi puno elemenata zaduženih za njegov ispravan rad. Elementi sustava se mogu pokvariti, te je posao operatera minimizirati njihov utjecaj na sustav kako bi sustav mogao dalje isporučivati električnu energiju. Koristeći N-1 kriterij sigurnosti može se utvrditi lista kritičnih ispada za određeni elektroenergetski sustav. Kao primjer testne mreže poslužila je IEEE testna mreža za ispitivanje pouzdanosti u svojem originalnom obliku od 24 čvorišta i to u režimu maksimale i minimalne potrošnje, te u obliku dvije povezane mreže u jednu cjelinu od 48 čvorišta. U radu je napravljena lista za oba slučaja, te su danji prijedlozi za moguća poboljšanja sigurnosti obje mreže.