Temperaturno kontrolirani laserski izvor : diplomski rad - Šprem, Marko (M. Šprem, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu testiran je utjecaj temperature višemodnog laserskog izvora u predloženom bezbojnom WDM sustavu sa samo-poticanjem preko modulacijsko-usrednjavajućeg reflektora. Preciznije, ispitana je povezanost informacije o izlaznoj optičkoj snazi lasera iz ugrađenog fotodetektora s izlaznom snagom iz cijelog sustava, pri promjeni temperature izvora. Prikazani su rezultati mjerenja koji daju dobar uvid u karakteristike i mogućnosti predloženog sustava. Također, prikazani su rezultati spektralne analize u ovisnosti o temperaturi. Na kraju, prikazani su rezultati eksperimentalno izvedenih ugađanja temperatura lasera za dobivanje maksimalno moguće izlazne snage iz sustava, koristeći informacije isključivo sa strane laserskog izvora.