Prikupljanje podataka o fizičkom kontekstu pametnim telefonom : završni rad - Mihovilić, Nino (N. Mihovilić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rezultat ovog završnog rada je aplikacija GeoMe koja povezuje fizički kontekst koji se dobiva iz usluga koje se pružaju pokretnom korisniku, i društveni kontekst koji se dobiva iz usluga društvenih mreža. Prikupljaju se podaci iz društvenih mreža Facebook i Foursquare koji imaju zemljopisnu lokaciju te se prikazuju na interaktivnoj karti i osnovne informacije o korisniku iz društvene mreže Google+. Sve funkcionalnosti koje su definirane na početku izrade rada su uspješno ostvarene. Glavni izazov ovog rada bio je dohvaćanje podataka iz tri različite društvene mreže koje imaju drugačije vrste podataka i drugačije API-e i prikazivanje tih podataka na zajedničkom sučelju.