Realizacija - Igre s mjehurićima od sapunice - uz pomoć robota NAO : završni rad - Kužet, Barbara (B. Kužet, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Jedan od zadataka koje NAO robot treba obaviti u sklopu protokola za dijagnostiku autizma je i igra mjehurićima. Za ostvarenje tog zadatka, treba osposobiti humanoidnog robota NAO da može puštati mjehuriće korištenjem posebnog uređaja, što podrazumijeva istraživanje postojećih uređaja, odabir prikladnog te upravljanje NAO robotom kako bi se ostvarila zadana funkcionalnost periodičkog puštanja mjehurića. Kako tijekom igre mjehurićima NAO robot treba pratiti vokalizaciju djeteta, potrebno je unaprijediti i u programsko rješenje integrirati postojeći algoritam klasifikacije vokalizacije. Tijekom izvedbe zadatka potrebno je pohranjivati sve relevantne podatke u datoteku, uključujući vremenske oznake. Programsko rješenje izvesti tako da se može pokrenuti na računalu robota.