Baza podataka za praćenje prehrane učenika u osnovnim školama : završni rad - Markusi, Ivan (I. Markusi, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Baza podataka za praćenje prehrane učenika u osnovnim školama omogućuje evidentiranje konzumacije obroka učenika s ciljem smanjenja troškova prehrane u školskoj kantini. Razvijeni se sustav sastoji od dviju glavnih sastavnica: jedne za evidenciju konzumacije obroka, a druge za pregled, obradu i izvoz podataka. Evidencija je izvedena koristeći se kamerom koja detektira QR kod, generiran procesom kriptiranja identifikacije učenika koristeći AES kriptosustav. Druga razvijena aplikacija omogućuje obavljanje CRUD operacija nad bazom podataka, upravljanje nad radom kantine te izvoz podataka u XML i JSON oblik.