Elektroničke prigušnice : završni rad - Obradović, Marko (M. Obradović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je upoznavanje s predspojnim napravama za fluorescentnu rasvjetu. Prije svega se govori o novijim, elektroničkim prigušnicama, ali u svrhu usporedbe,obrađene su i starije, magnetske prigušnice koje su uspoređene sa elektroničkim. Karakteristike,te pozitivne i negativne strane korištenja elektroničkih prigušnica nam pokazuju kako su one u konačnici znatno bolje rješenje za sustave fluorescentne rasvjete. Znatno su ekonomičnije u svakom smislu; isplative su na dug preiod vremena a uz to štede energiju koje se ionako u svijetu previše troši. Uz to nam pružaju kvalitetnije sustave, bolju rasvjetu te volju kontrolu jačine svjetlosti koju je moguće podesiti prema vlastitim željama i potrebama.