Adaptivni sustav za aktivno poništavanje buke : diplomski rad - Jelaš, Dominik (D. Jelaš, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje mogućnosti poništavanja odnosno smanjenja razine buke, s naglaskom na aktivno poništavanje buke. Ukratko su opisane pasivne metode smanjenja buke, te osnovni principi kod metode aktivnog poništavanja buke. Zatim je detaljnije opisana osnovna adaptivna filtarska struktura i LMS algoritam. Implementacija sustava za poništavanje buke je realizirana na TMS320C6713 DSK, čija je arhitektura detaljnije opisana u radu. Na kraju rada prikazani su rezultati i mjerenja sustava za poništavanje buke, implementiranog u zadanom prostoru, gdje su akustički parametri prostora uzeti u obzir i također su prikazani u radu.