Mapiranje i lokalizacija NAO robota u prostoru pomoću RGB-D senzora : završni rad - Presečan, Mihael (M. Presečan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: RGB-D komercijalni senzori pružaju snažnu alternativu u izgradnji SLAM sustava. U ovom radu razrađuje se Visual SLAM dobiven preko Microsoft Kinect senzora koji je ugrađen na NAO robota. Razrađuje se utjecaj na hodanje dodavanjem samog senzora, te također evaluacija lokalizacije u prostoru pomoću SLAM algoritma izvedenog na ROS platformi.