Sustav za detekciju i raspoznavanje prometnih znakova : diplomski rad - Mandarić, Mislav (M. Mandarić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rješavanje problema detekcije i raspoznavanja prometnih znakova za ograničenje brzine može se iskoristiti u mnogim segmentima auto industrije. Rješenje tog problema uz zadovoljavajuće rezultate mogu biti općeniti algoritmi za detekciju i raspoznavanje bez kompleksne obrade slika kao što su Viola-Jones detektor i klasifikator slučajne šume. Iskorišteni Viola-Jones detektor ima dobre rezultate uz problem lažno pozitivnih odziva. Taj problem riješio se korištenjem dulje kaskade uz posljedicu smanjenja broja točnih detekcija. Klasifikacija algoritmom slučajne šume daje vrlo dobre rezultate čak i uz korištenje jednostavnih značajki poput vrijednosti slikovnih elemenata slike sivih razina.