Vrednovanje postupka predviđanja unutar slike u HEVC koderu : diplomski rad - Ćužić, Šimun (Š. Ćužić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu se nudi osnovni pregled modela kompresije digitalnog videosignala. Obrađena je HEVC norma za kompresiju videosignala uz detaljniji osvrt na nove tehnike korištene pri predviđanju unutar slike. Provedeno je objektivno ispitivanje kvalitete kodiranja sadržaja visoke kvalitete koristeći isključivo predviđanje unutar slike. Pet videosekvenci kodirano je u HEVC i H.264/AVC normama pri brzinama prijenosa od 5 Mbit/s do 20 Mbit/s. Za procjenu objektivne kvalitete korištene su SSIM i PSNR mjere kvalitete te su dobiveni rezultati prikazani tablično i grafički.