Baza podataka i web-aplikacija za turističku agenciju : završni rad - Zupanić, Dino (D. Zupanić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu realizirana je web aplikacija turističke agencije za smještaj u privatne apartmane. Izrada ER modela bio je prvi korak u realizaciji projekta, budući da je dovoljno jednostavan da ga ljudi različitih struka mogu razumjeti. Iz njega je izrađen relacijski model iz kojeg je implementirana baza. Baza je izgrađena lokalno na računalu stoga su nam bile potrebne dodatne programske podrške, kao što je WampServer. Opisan je postupak njegove instalacije i detaljan postupak izrade baze. Nad izgrađenom bazom uz pomoć prezentacijskog jezika HTML, stilskog jezika CSS te programskih jezika PHP i JavaScript implementirana je web-aplikacija. U radu je dan uvid na zanimljive dijelove implementacije dizajna, te kostura HTML-a. Kroz korake je opisana funkcionalnost aplikacije iz perspektive iznajmljivača, klijenta i web administratora.