Animacija pokretana praćenjem lica u programskom paketu Maya : završni rad - Marušić, Ela (E. Marušić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Spojem računalnog vida i animacije izronila je mogućnost automatiziranja procesa animacije - računalo generira okvire animacije prema videu željenih gesta i pokreta. Zadatak je ovog završnog rada implementirati ovakvu mogućnost u obliku plug-ina za programski paket Maya. Animatoru se treba, unutar Maye, omogućiti mapiranje vlastitih interpolacijskih jedinica s onima koje se koriste pri praćenju lica. Željeni rezultat je animacija odabranog 3D modela lica pomoću translacije, rotacije te vrijednosti interpolacijskih jedinica.