Simulacija podvodnih vozila u Gazebo+ROS simulatoru : završni rad - Fodor, Karlo (K. Fodor, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Pregled potrebne programske podrške za razvoj sustava za simulaciju robotske ronilice, u koju ubrajamo Gazebo simulator i sustav za upravljanje robotima ROS. 6DOF je matematički model za aproksimaciju ponašanja stvarne ronilice, kontroliramo ga pomoću ROS komunikacije i simulira se pomoći Gazebo model plugina.