Detekcija pokretnih objekata u video sekvencama : završni rad - Kontić, Filip (F. Kontić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu bavit ćemo se detekcijom pokretnih objekata u video sekvencama. Usporedit ćemo nekoliko jednostavnih modela pozadine (eng. Background Model) pomoću koji se oduzimanjem pozadine od trenutnog okvira dobiva slika objekata koji se miču. Prvo ćemo objasniti kako metoda oduzimanja pozadine radi te kako pojedini modeli koje ćemo proučavati rade. Zatim ćemo objasniti razlike te prednosti i mane pojedinih proučavanih modela. Na kraju ćemo vidjeti što bi se u postojećim modelima moglo poboljšati kako bi se dobili bolji rezultati. Modeli koje ćemo proučavati su: razlučivanje susjednih okvira (eng. Frame Differencing), usrednjavanje pozadine posljednjih n okvira (eng. Mean Filter) te medijan pozadine posljednjih n okvira (eng. Median Filter).