Proračun međusimbolne interferencije pri prijenosu u osnovnom pojasu : završni rad - Bajt, Vatroslav (V. Bajt, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Međusimbolna interferencija je jedan on neželjenih efekata koji se pojavljuje u kanalu prijenosa. U kanalu koji ima obilježje niskopropusnog filtra, taj efekt nastaje kada I Nyquistov kriterij nije zadovoljen, odnosno granična frekvencija sustava i prijemnika nije usklađena. Događa se da uzorci na prijemniku, koji bi trebali biti jednaki amplitudi odziva, nisu. Kako bi se mogli boriti protiv interferencije moramo je prvo izračunati. Jedan od načina minimaliziranja interferencije je korištenje diagrama „oka“.