Optimizacija povećavanja propusnosti kombinacijskih mreža evolucijskim algoritmima : završni rad - Šišejković, Dominik (D. Šišejković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je problematika optimizacije povećanja propusnosti kombinacijskih mreža korištenjem evolucijskih algoritama, ponajprije genetskog algoritma. Sagledava se problematika samog postupka paralelizacije kombinacijskih mreža s obzirom na svojstva i pripadna ograničenja mreže. Opisani su razvijeni algoritmi korišteni za evaluaciju jedinki te navedeni prijedlozi mogućih drugačijih pristupa samom problemu. Ostvaren je programski sustav koji predstavlja evaluator genotipske reprezentacije rješenja koji na temelju zadane jedinke definiranim postupkom određuje vrijednost preslikane konfiguracije mreže. Evaluacijom testova uz varijabilne parametre dokazana je mogućnost ostvarenja rješenja zadanog problema ovim pristupom rješavanja.