Mjerenje momenta na električnom vozilu : završni rad - Tomić, Ivan (I. Tomić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Različiti momenti utječu na vozilo u kretanju: moment uzrokovan otporom zraka, moment uzrokovan kotrljanjem, moment uzrokovan nagibom puta, dinamički moment i statički moment. Mjerač momenta ugrađen je na pogonski kotač vozila, instaliran je sustav za mjerenje i mjeren je moment i brzina vrtnje. Pomoću akvizicijske kartice u vozilu izmjereni su struja i napon baterije. Dobiveni rezultati su prikazani u grafovima i analizirani. Izračunata je korisnost prijenosa snage. Uspoređena su mjerenja s onima provedenim dok je u vozilu bio motor s unutarnjim izgaranjem. Opisan je način rada uređaja za mjerenje momenta na kardanskoj osovini i napravljene su upute za njegovo korištenje.