Programsko sučelje za upravljanje skenerom bliskog polja : završni rad - Fajdetić, Filip (F. Fajdetić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Čitatelja se uvodi u problematiku završnog rada. Zatim ga se upoznaje sa laboratorijskim uređajima korištenim za izradu rada tako da dobije uvid u osnove rada uređaja i korištene postavke. Nakon toga se razmatra komunikacija s laboratorijskim uređajima gdje su objašnjeni osnovni principi ostvarivanja komunikacije pomoću Matlaba. Obrađuju se komponente grafičkog sučelja u Matlabu te izrada sučelja kao cjeline. Upoznaje se grafičko sučelje Guido i sve njegove komponente. Uporaba sučelja je objašnjena na primjeru provedbe mjerenja, koja je detaljno analizirana. Objašnjava se koncept G-koda, kao i način na koji se generira i čita. Naposljetku se analiziraju dobiveni rezultati i prikazuju pomoću grafičkih prikaza.