Web-aplikacija za izradu mentalnih mapa kroz suradnju : završni rad - Gavran, Zrinka (Z. Gavran, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U praktičnom dijelu rada izrađena je web/Android aplikacija za suradničko učenje na računalu. Namijenjena je upotrebi u osnovnoj školi. Učenici u manjim grupama izrađuju odvojene grane mentalne mape i na kraju ih sustav sve spaja u jednu zajedničku mentalnu mapu koju analiziraju uz pomoć moderatora – profesora. Aplikacija se sastoji od poslužiteljskog API servisa, baze podataka, korisničke web aplikacija i korisničke Android aplikacije. Teorijski dio daje uvod u suradničko učenje i korištene tehnologije. Zatim slijedi opis arhitekture i dijelova sustava te detalji njihove implementacije. Zadnji dio je korisnički priručnik s uputama za korištenje i opisom funkcionalnosti.