Jednostavni simulator telekomunikacijskih mreža : završni rad - Banfić, Nenad (N. Banfić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnog rada bio je izgraditi jednostavni simulator telekomunikacijskih mreža koristeći tehnologije HTML5 i JavaScript. Korisnik u nekom trenutku može na radnu površinu dodati element mreže i podesiti mu parametre. Aplikacija omogućuje korisniku naknadnu izmjenu elemenata mreže. Kada smo zadovoljni s mrežom pokrećemo simulaciju između neka dva računala. Dodatno aplikacija nudi spremanje mreže na poslužitelj, ali i učitavanje mreže s poslužitelja na radnu površinu. U tu svrhu je korišten programski jezik PHP, kao i tehnologije jQuery i AJAX.