Baza podataka i web-aplikacija za škole : završni rad - Marković, Tomislav (T. Marković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada prikazan je proces izgradnje programskog sustava za škole. Prvo je izrađen relacijski model baze podataka za školu, te je po tom modelu implementirana baza podataka na lokalnom poslužitelju uz pomoć alata phpMyAdmin. Nakon implementacije baze podataka, pomoću tehnologija HTML, CSS, PHP, JavaScript i Yii framework je izgrađena web-aplikacija koja koristi tu bazu. Izrađeni sustav omogućuje korisnicima pregled, odnosno manipulaciju podatcima koji se odnose na školski sustav, ovisno o ulozi korisnika u školskom sustavu. U radu je detaljno po redu opisano modeliranje i implementacija MySQL baze podataka, te implementacija funkcionalnosti web-aplikacije kao i njeno korištenje.