Usporedba tehnologija za ubrzani razvoj web aplikacija baziranih na programskom jeziku java : završni rad - Matišić, Matija (M. Matišić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad je izrađen s ciljem usporedbe tri poznatije, međusobno vrlo različite, tehnologije za ubrzan razvoj web aplikacija u Javi; Spring MVC, Grails i Vaadin. Opisuje navedene tehnologije u kategorijama poput zajednice i dokumentacije, pristupačnosti, te temeljnim tehnologijama, kako bi čitatelju pomogao pri odabiru tehnologije s kojom će rad biti što jednostavniji i brži, budući da su rokovi za razvojne timove sve kraći, a zahtjevi sve veći.