Eksperimentalna sunčana elektrana : završni rad - Bakliža, Martin (M. Bakliža, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom Završnom radu opisani su sastavni dijelovi eksperimentalne sunčane elektrane koja se nalazi na trećem katu D zgrade Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U sklopu rada napravljena je shema spajanja cijele elektrane. Također u radu je napravljen proračun optimalnog kuta elevacije kako bi se optimizirala proizvodnja električne energije. Svi tehnički podaci preuzeti su sa službenih web stranica pojedinih proizvođača.