Električka tamburica : završni rad - Ralašić, Ivan (I. Ralašić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Električka tamburica je instrument nastao elektrifikacijom akustične tamburice kako bi se eliminirali problemi koji su se javljali prilikom klasičnog ozvučavanja mikrofonom. U ovom radu ukratko je opisana povijest tamburice i njene akustičke značajke. Opisan je i rad električke tamburice te vrste pickupova koje se koriste na električkim tamburicama. Objašnjeni su različiti načini spajanja instrumenta na sustav ozvučenja te vrste audio efekata koji se koriste prilikom sviranja i njihov utjecaj na zvuk električke tamburice. Konačno, općenito su opisane glavne značajke električke tamburice te ovisnost kvalitete reprodukcije o različitim čimbenicima.