Baza podataka i web-aplikacija za konferencije : završni rad - Novak, Tin (T. Novak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada prikazan je proces izgradnje web aplikacije za konferencije. Najprije je napravljen relacijski model baze podataka, te je na temelju njega implementirana baza na lokalnom računalu. Nakon implementirane baze uz pomoć tehnologija HTML, CSS, PHP i JavaScript napravljena je web-aplikacija koja koristi bazu podataka. Izgrađeni sustav omogućuje upravljanje osnovnim procesima upravljanja konferencijama: registracija voditelja, vođenje konferencija, prijava na konferencije, ispunjavanje ankete, te generiranju računa. U radu je detaljno po koracima opisano modeliranje i implementacija MySQL baze podataka, te implementacija dizajna i svih funkcionalnosti web-aplikacije, kao i njeno korištenje.