Usluge geodruštvenog umrežavanja : završni rad - Srbić, Matija (M. Srbić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Glavna zadaća usluga društvenih mreža je međusobno povezivanje korisnika. Korisnici se povezuju na temelju zajedničkih interesa, uvjerenja ili aktivnosti. Kako bi povezivanje korisnika bilo što uspješnije, usluga društvene mreže mora "poznavati" svakog svog korisnika. Svoje korisnike najbolje upoznaje preko informacija koje oni sami ponude. Jedna od bitnih informacija je informacija o korisnikovom geografskom položaju. Ideja geodruštvenog umrežavanja je povezati korisnike s drugim korisnicima sličnih interesa, ali uzimajući u obzir i lokaciju svakog korisnika. Tako se komunikacija iz virtualnog svijeta može prenijeti u stvarni svijet.