Praćenje točaka lica : završni rad - Hrabar, Luka (L. Hrabar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje postupak praćenja točaka lica kakav je implementiran u sustavu visage|SDK. Navedena je motivacija za praćenje lica te općenita obilježja ovakvih sustava. Slijedi opis konkretne implementacije sustava po fazama te se govori o mogućim alternativnim pristupima. Opis faza počinje s otkrivanjem lica, preko definiranja usporedbe predložaka, a zaključen je s konkretnom metodom usporedbe predložaka. Na kraju rada je prikazan eksperiment u kojem smo pokušali prepoznati bridove lica pomoću posebne vrste usporedbe predložaka.