Hodanje robota NAO po stepenicama : završni rad - Čavlek, Ivan (I. Čavlek, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rješenje zadatka realizirano je s pomoću programskog alata Choreographe te programskog jezika Python. Sekvencija je obavljena s pomoću više povezanih položaja robota. Obrada slike također je rađena pomoću s programskog jezika Python te programskog alata OpenCV. Korištenjem mnogih funkcija detektirani su rubovi na stepenicama koji služe kao glavni izvor informacija.