Interaktivni mobilni turistički vodič kroz Lošinj : završni rad - Kajkara, Manuela (M. Kajkara, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom prikazan je način izrade interaktivnog vodiča za Lošinj. Rad je podijeljen u više segmenata. Nakon pregledavanja knjiga i fotografija te odabira značajnih lokacija koje će biti spomenute u radu krenulo se s izradom Android aplikacije koja je izrađena korištenjem Eclipse razvojnog okruženja s proširenjem za razvoj Android aplikacija (eng. Android Development Tools, ADT). Zatim je kreirana baza koja se sastoji od tri tablice korištenjem XAMPP serverskog paketa te aplikacije uključene u njegovu instalaciju, phpMyAdmin. Web aplikacija i web servisa su izrađeni korištenjem ASP.NET-a u Visual Studiu. Rezultat rada se sastoji od Android mobilne aplikacije, web aplikacije, web servisa te baze podataka.