Uporabljivost informativnih web sjedišta na pametnim telefonima : završni rad - Horvatić, Zvonimir (Z. Horvatić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je istraţiti parametre koji utječu na uporabljivost informativnih Web sjedišta na pametnim telefonima te metode ocjenjivanja uporabljivosti koje se temelje na prikupljanju objektivnih i subjektivnih metrika. U početnom dijelu rada definiran je pojam uporabljivosti, navedeni su faktori uporabljivosti vaţni za izradu Web sjedišta te objašnjen ciklus razvoja. Zatim je objašnjen koncept i tehnologije korištene u prilagodljivom Web dizajnu te u skladu s tim objašnjene i izraĎene četiri verzije testnog informativnog Web sjedišta. Nakon toga provedeno je istraţivanje standardiziranim upitnikom PSSUQ pomoću kojeg su korisnici ocjenjivali uporabljivost Web sjedišta. Na kraju je temeljem prikupljenih podataka provedena statistička analiza te objavljeni zaključci istraţivanja.