Projektiranje sklopovskih blokova analogno-digitalnog pretvornika sa sukcesivnom aproksimacijom u 0.35 um CMOS tehnologiji : diplomski rad - Miletić, Tomislav (T. Miletić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu projektirani su sklopovski blokovi SAR A/D pretvornika korištenjem 0.35 µm CMOS tehnologije. Za postizanje željenih specifikacija analizirana je konfiguracija S&H sklopa s mogućnosti poništavanja napona pomaka pojačala. U S&H sklopu korištene su CMOS sklopke. Komparator je projektiran u konfiguraciji pretpojačala i bistabila radi postizanja vrlo brzog odziva. Kontrolna logika koja se sastoji od kružnog brojila i posmačnog registra ostvarena je asinkronim D bistabilima. Nadalje, projektirani D/A pretvornik s raspodijeljenim nabojem sadrži kapacitivnu mrežu i ugrađeni S&H sklop. Blokovi su projektirani za tipičan tehnološki proces i radne uvjete na razini električke sheme. Postignute su karakteristike koje zadovoljavaju primjenu u SAR ADP-u razlučivosti 12 bita i frekvencije uzorkovanja 1 MS/s.