Upravljanje korisničkim pristupom web-aplikacijama zasnovano na ulogama : završni rad - Livačić, Stjepan (S. Livačić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu prikazan je proces izrade sustava za upravljanje korisničkim pristupom web-aplikaciji zasnovanom na ulogama. Izrada je podijeljena na dva dijela, prvi dio obuhvaća analizu strukture korisnika aplikacije i osmišljavanje uloga na koje će svi korisnici biti podijeljeni, te drugi dio koji obuhvaća implementaciju zamišljenog rješenja. Sustav je izgrađen nad studijskom bazom podataka te je pristup aplikaciji moguć isključivo korisničkim imenom i lozinkom te na osnovu korisničkog imena se dodjeljuje uloga korisniku u sustavu. Pri izradi baze podataka korišten je MySQL, dok je za implementaciju rješenja korišten PHP i HTML. Rješenje zadatka uključuje procedure za rad s bazom podataka, te potrebne funkcije i metode unutar same aplikacije koje su zadužene za rad sustava za upravljanje korisničkim pristupom.