Model "3E" male hidroelektrane : završni rad - Novko, Ivan (I. Novko, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Male hidroelektrane kao obnovljivi izvori mogu u znatnoj mjeri doprinijeti zadovoljenju potreba za električnom energijom u elektroenergetskom sustavu. U radu su detaljno objašnjeni dijelovi hidroelektrana, prikazan je postupak odabira određene turbine, pojašnjeni su administrativni postupci koji prethode samoj izgradnji elektrane, razrađen je energetski model malih hidroelektrana, ukazani su ekonomski elementi izgradnje male hidroelektrane te je razrađen utjecaj malih hidroelektrana na okoliš.