Sustav punjenja i balansiranja LiFeMnPO4 baterija : završni rad - Rukavina, Filip (F. Rukavina, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom zavržnom radu bilo je potrebno upoznati se s karakteristikama LiFeMnPO4 baterija. To je učinjeno na način da se baterija, sastavljena od četiri ćelije, punila i praznila konstantom strujom od 20, 30 , 40 i 90 A. Mjerenja su se izvodila pomoću akvizicijske kartice, a podaci su se pratili i zapisivali na računalu pomoću programa u LavVIEW-u. Konačne karakteristike su dobivene pomoću Matlaba. Poslije je bilo potrebno steći uvid u postojeće sustave punjenja i balansiranja navedenih baterija. Dan je pregled prednosti i nedostataka nekoliko postojećih sustava i metoda za punjenje i balansiranje. Predložen je modificirani sustav koji uključuje i balansiranje i punjenje baterija te je razrađen na razini ideje.