Automatsko raspoznavanje emocija iz slike lica : završni rad - Mrkalj, Antonela (A. Mrkalj, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu završnog rada provodi se eksperimentalno testiranje postojećeg programa za strojno učenje u vidu automatskog prepoznavanja emocija. Prilikom testiranja potrebno je pronaći bazu sa što više slika koje bi odgovarale traženoj temi te ih iskoristiti za učenje. Na temelju dobivenog klasifikatora ostvaruje se testiranje naučenog. Rezultat testiranja je procijenjena emocija, koja može biti točna ili pogrešna. Poboljšavanje točnosti ostvaruje se sa većom bazom, koja u ovim trenucima nije moguća.