eWALL baza podataka : završni rad - Penezić, Ida (I. Penezić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Starije osobe često obolijevaju od velikog broja bolesti stoga eWALL može biti rješenje njihovih problema. eWALL je pristupačan montažni zid koji se jednostavno može montirati na postojeći zid. Postoji nekoliko senzora koji se koriste i koji su povezani s bolnicom, uključujući EMG sensor, EKG sensor, GSR sensor, SPO2 senzor itd. Pomoću bežićne tehnologije, postoji mogućnost implementacije testa za urin koji osoba može lako koristiti. Kada se govori o medicinskoj bazi podataka koja čuva informacije o pacijentu, detalji o pojedinom pacijentu su pohranjeni svaki u svome redu. S obzirom da je baza anonimna, ne postoje identifikacijske informacije, čime je privatnost zagarantirana. U ovom radu prezentirana je simulirana medicinska baza podataka. Ona se sastoji od 8 relacija koje su međusobno povezane pomoću ključnih atributa a koje sadrže raznolike podatke o pacijentu i aktivnostima koje mora izvršavati (obavljanje pretraga i uzimanje lijekova).