Sustav za planiranje putovanja : diplomski rad - Miklečić, Matej (M. Miklečić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Velike prostorno razmještene tvrtke s klijentima i timovima distribuiranim na udaljenim lokacijama regije, kontinenta, te čak i širom svijeta, godišnje ostvaruju velike količine poslovnih putovanja svojih zaposlenika raznim načinima prijevoza (avionski, željeznički, automobilski itd.). Stoga, postoji potreba da takve tvrtke automatiziraju poslovne procese kako bi putne naloge i račune prijevoza, smještaja, prehrane, participacije itd. svake destinacije bilo jednostavno i transparentno obraditi te pohraniti u bazu podataka. Također, zaposlenici bi trebali moći što jednostavnije zatražiti i u što kraćem roku dobiti nalog kako bi svoje putovanje realizirali bez poteškoća i brige o pronalasku i rezervaciji adekvatnog prijevoza ili smještaja, dobivanjem dozvola i viza, osiguranju itd.