Primjena digitalne fazne modulacije u prijenosu podataka : završni rad - Paunović, Filip (F. Paunović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Za potrebe završnog rada, teme: „Primjena digitalne fazne modulacije u prijenosu podataka“, implementirane su i uspoređivane dvije metode modulacije: digitalna i analogna. Analognim putem se signal modulira pomoću sinusnog signala, a digitalnim putem pravokutnim signalom. Ukratko su objašnjeni svi glavni tipovi modulacija, ali naglasak rada dan je na faznoj modulaciji signala. Određivane su i uspoređivane i vjerojatnosti pogrešaka bitova u prijenosu podataka te je na kraju dan popis gdje se pojedina modulacija koristi u praksi.