Detekcija lica na slikama : završni rad - Matun, Josip (J. Matun, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak detektiranja objekata prema Violi i Jonesu. Razmatra se primjena postupka za detekciju lica na slikama. U implementaciji ove metode koristi se kaskada binarnih klasifikatora koji se dobivaju boostanjem slabijih klasifikatora dobivenih direktno iz Haarovih značajki. U radu je analizirana implementacija algoritma unutar programskog paketa OpenCV te je, također, napravljena vlastita implementacija u jeziku Python 2.7.7. Također je napravljena evalucija postupka detekcije u sklopu koje su dani rezultati o brzini te točnosti opisanog postupka.