Smanjenje broja poligona objekata : završni rad - Maljić, Tomislav (T. Maljić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje algoritme za smanjenje broja poligona objekata. U prvom poglavlju su obrađeni osnovni pojmovi vezani uz mrežu poligona. Zatim je dan pregled i opis algoritama i metoda koji se koriste za simplifikaciju i izračun pogreške koja nastaje simplifikacijom. U četvrtom poglavlju prikazani su algoritmi koji su implementirani u besplatne biblioteke. Konačno, algoritmi su uspoređeni i analizirani na primjerima te je donesen zaključak ta temelju rezultata.