Tehnologija u glazbenom obrazovanju: analiza literature i izrada modela sustava za vježbanje sluha : diplomski rad - Jagodić, Petra (P. Jagodić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Najvrjedniji dirigentovi alati su njegovo uho i ruka. Potreban im dobar unutarnji sluh kako bi mogli stvoriti zvučnu sliku skladbe koju izvode te im je potrebna dobro razvijena vještina prepoznavanja pogrešaka u izvedbi kako bi izvedbu mogli usmjerevati u željenom smjeru. Očekuje se da će se obje vještine razviti tijekom njihova formalnog obrazovanja. Međutim, zbog prirode zadatka i ograničenog broja sati vježbi i praktičnog iskustva, većina dirigenta razvija vještinu otkrivanja grešaka tek nakon što započnu svoju profesionalnu karijeru.