Vjetroelektrana : završni rad - Totović, Mario (M. Totović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je povijesni prikaz razvoja vjetroelektrana. U nastavku se detaljnije opisuje vjetroagregat s horizontalnom osi vrtnje te princip rada vjetroagregata. Također, opširnije se prikazuje utjecaj vjetroelektrane prilikom priključenja i pogona na elektroenergetski sustav. Navode se koje su prednosti i nedostaci vjetroelektrana. U zadnjem poglavlju opisuju se neka od budućih tehničkih rješenja vjetroagregata i vjetroelektrana.