Animacija pokretana praćenjem lica kao web aplikacija : završni rad - Pičuljan, Neven (N. Pičuljan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje lica je postupak kojim se tehnikama računalnog vida slijedi ljudsko lice i njegove ključne točke u video slici. Ta je tehnologija u okviru ovog rada korištena za pokretanje animacije lica virtualnog lika. Animacija je ostvarena morphingom, metodom kojom se interpolira između neutralnog i deformiranog tijela. Grafički sustav koji je korišten pri izradi aplikacije je biblioteka Three.js temeljena na WebGL-u, a korišten sustav za praćenje lica je Visage|SDK. Grafički sustav je na odgovarajući način povezan sa sustavom praćenja lica. Model dostupnog virtualnog lika je bio izvorno definiran u OBJ formatu, pa je pretvoren u Three.js JSON format kako bi se mogao koristiti u Three.js-u.